Mercur Tijdschriftenretailer van het jaar

 

DE WINNAAR………. AKO met het initiatief ‘Onbemande winkel Schiphol’

Het was een spannende avond op 13 december in het DelaMar theater, waar – in een feestelijke setting-  de Mercur winnaars bekend werden gemaakt. AKO heeft met het initiatief ‘Onbemande winkel Schiphol’ de Aldipress Mercur ‘Tijdschriftenretailer van het jaar 2019’ in ontvangst mogen nemen!

Lees meer over de jury, genomineerden en de winnaar in het Mercur Juryrapport.

AKO is wereldwijd de eerste retailer die tijdschriften met een onbemande winkel op een luchthaven aanbiedt. Met deze winkel kunnen tijdschriften op een rendabele manier worden verkocht op ‘low traffic’ locaties zoals de G-pier. Het was een ‘close call’, want ook Bruna en Primera hadden indrukwekkende initiatieven, maar het creëren van een extra verkooppunt in de dalende tijdschriftenmarkt en de potentie ervan voor andere locaties, gaf de jury de doorslag.